Od lutego 2019 roku na półkach sklepowych znajdziemy wyjątkową linię Przyprawy Kuchni Świata Knorr, czyli portfolio produktów inspirowanych kulinarnymi zwyczajami z 7 różnych zakątków globu. W linii odnaleźć można autentyczne smaki: meksykańskiego Adobo, amerykańskiego Cajun, libańskiego Za’ataru, afrykańskiej Harissy, indyjskiego Garam Masala, tajskiego Czerwonego Curry i Koreańskiego Grilla. Skomponowane w 100% z naturalnych wegańskich składników, mieszanki przypraw Knorr pozwolą przyrządzić dania z prawdziwie egzotycznym akcentem, unikalnym dla kuchni danego regionu. Produkty charakteryzuje brak dodatku cukru oraz całkowita rezygnacja z dodatku soli. Wyjątek stanowi przyprawa Za’atar, w której sól jest niezbędna do zachowania autentyczności libańskiej kompozycji. Przyprawy z linii Kuchnie Świata Knorr są niezwykle uniwersalne i pasują zarówno do wegetariańskich, jak i mięsnych potraw. To również doskonała baza do marynat oraz dipów.