ESENCJE

Esencja do sosu pieczeniowego jasnego

Posłuży do przygotowania smacznego, gęstego sosu, który najlepiej dopełni dania smażone i pieczone z kurczaka lub cielęciny. Miło zaskoczy dodatkiem pachnącego rozmarynu. Esencja przygotowana na bazie najwyższej jakości składników uszlachetni każdy nasz obiad. Dostępna jest w mniejszym (2 kubeczki) i większym (4 kubeczki) opakowaniu.

Esencja do sosu pieczeniowego ciemnego

Pozwala przygotować sos o prawdziwie głębokim, intensywnym smaku. Nadaje mu szlachetny, bursztynowy kolor i pożądaną gęstość. Nie wymaga użycia mąki. Idealny dodatek do dań pieczonych i smażonych z wołowiny oraz karkówki. Esencja dostępna w mniejszym (2 kubeczki) i większym (4 kubeczki) opakowaniu.

Esencja do sosu pieczarkowego

Bez mąki, bez grudek - esencja Knorr pozwoli przygotować sos pieczarkowy o aksamitnej konsystencji, idealnej gęstości i głębokim smaku. Doskonale podkreśli ona smak pieczonego kurczaka lub kotletów mielonych. Dostępna w mniejszym (2 kubeczki) i większym (4 kubeczki) opakowaniu.

Esencja do duszonego kurczaka

Esencja dedykowana do dań duszonych z mięsa drobiowego rozwiąże problemy pojawiające się podczas ich gotowania. Dodając ją do wszystkich składników potrawy, możemy być spokojni o proces duszenia i ostateczny smak dania. Esencja do duszonego kurczaka Knorr zapewni głębię smaku, podkreśli go i wzbogaci. Kurczak z warzywami, roladki drobiowe czy gulasz z kurczakiem będą smakowały wyśmienicie.

Esencja do duszonych warzyw

Warzywny kociołek, kapusta z grochem, kuskus z warzywami – smak tych i wielu innych dań wzbogaci Esencja do duszonych warzyw Knorr. Sprawi ona, że smaki poszczególnych składników będą wyraziste, a cała potrawa będzie smakować doskonale. Dania warzywne nabiorą zupełnie nowego charakteru. 

Esencja do duszonych mięs

Dłuższy proces duszenia często powoduje, że danie traci smak - mięso i inne składniki nie smakują tak, jak tego oczekiwaliśmy. W takiej sytuacji pomoże nam Esencja do duszonych mięs Knorr, która wzbogaci smak potrawy i dopełni go. Może być używana z każdym rodzajem mięsa. Pomoże przyrządzić zrazy z karkówki, bitki wołowe, potrawkę cielęca, gulasz wieprzowy oraz inne ulubione dania naszych domowników.