Uprawiane z troską by zachwycać smakiem

Gorący Kubek Knorr w nowej odsłonie

Lepiej odpowiadające oczekiwaniom współczesnych konsumentów, nowoczesne i bardziej naturalnie wyglądające opakowanie Gorącego Kubka Knorr jest tylko jedną z kilku wprowadzonych zmian.

UDOSKONALONA RECEPTURA bez glutaminianu sodu

Zmieniona kompozycja produktu, bazująca na składnikach
pochodzących ze zrównoważonych upraw pozwoliła
zachować charakterystyczny i dobrze znany smak
bez konieczności dodawania sztucznych ulepszaczy.

Nowy, ulepszony i wciąż tak samo smaczny!

Już w dotychczasowej recepturze Gorącego Kubka Knorr
nie pojawiały się sztuczne barwniki i konserwanty, a teraz
w jego nowej wersji wyeliminowano dodatkowo
glutaminian sodu. Ponadto zawartość soli w Gorącym
Kubku obniżona została o 24% w stosunku do tych
samych produktów dostępnych na rynku w 2005 roku.

PYTANIA I ODPOWIEDZI

Sukces Gorącego Kubka Knorr tkwi w zdolności do tworzenia receptur o doskonałym smaku przy jednoczesnym zaspokajaniu potrzeb konsumentów. Konsumenci coraz częściej podkreślają, że chcą otrzymywać bardziej autentyczne i naturalne produkty. Ponieważ stawiamy konsumenta w centrum wszystkiego, co robimy, udoskonaliliśmy Gorący Kubek.

Nowy Gorący Kubek zawiera więcej większych kawałków warzyw i ziół, dających bardziej autentyczny smak i zapewniających bardziej naturalny wygląd. Należy podkreślić, że Gorący Kubek nigdy nie zawierał i nadal nie zawiera konserwantów i dodatku barwników. Dodatkowo usunęliśmy ze wszystkich receptur Gorącego Kubka dodatek E621 (glutaminian sodu). Oprócz tego stale pracujemy nad zmniejszeniem zawartości soli. W Polsce udało nam się obniżyć zawartość soli w naszych zupach o 24% w porównaniu do 2005 roku.

Jako pierwsi nasze produkty testują ich współtwórcy, czyli szefowie kuchni Knorr. Sprawdzają oni receptury, testują smak, wprowadzają zmiany do momentu, kiedy są w pełni zadowoleni z wyników. Gdy szefowie kuchni uzyskają satysfakcjonujący rezultat, produkt jest testowany na panelach konsumenckich. W przypadku Gorącego Kubka w przeprowadzanych badaniach konsumenci bardzo pozytywnie wypowiedzieli się o nowych recepturach tego produktu. Dzięki temu jesteśmy pewni, że udało nam się uzyskać ulepszony produkt, który nadal spełnia obietnicę doskonałego smaku.

Do naszych produktów używamy suszonych warzyw, ziół i przypraw oraz innych suchych składników. Suszenie to jedna z najstarszych metod zapewniająca trwałość produktów spożywczych. Polega na usunięciu wody z warzyw i innych składników. Proces ten powoduje, że bakterie, pleśnie i drożdże nie mogą się rozwijać – dzięki czemu żywność się nie psuje. Dlatego też nie ma potrzeby dodawania chemicznych substancji konserwujących do Gorących Kubków.

Zalety wynikające z suszenia żywności to m.in.:

  • Dłuższy okres przydatności do spożycia. Produkty suszone mogą być zdecydowanie dłużej przechowywane od ich świeżych odpowiedników.
  • Zachowanie smaku i aromatu. Suszenie zachowuje lub nawet uwydatnia smak i aromat składników, które dzięki temu wzmacniają i wzbogacają smak dań.

Barwniki są substancjami, które są wykorzystywane do osiągnięcia odpowiedniej barwy finalnego produktu. Do Gorących Kubków nie dodajemy barwników. Kolor zupy pochodzi od znajdujących się w niej składników, obecności np. koncentratu pomidorowego, buraków czy papryki. Na opakowaniach Gorącego Kubka znajduje się oświadczenie: „bez dodatku barwników”.