HOTEL DLA PSZCZÓŁ

Rolnicy zajmujący się uprawą w sposób zrównoważony muszą wcielać się w wiele różnych ról: naukowców, szefów kuchni, mechaników, a czasami także – dozorców. Troska o to, by zwierzęta i owady czuły się na farmie „jak w domu”, pomaga zwalczać szkodniki, sprzyja zapylaniu roślin i odpowiedniemu nawożeniu ziemi. Wszystko po to, by gospodarstwo stawało się jeszcze lepszym miejscem dla jego mieszkańców i stwarzało jeszcze korzystniejsze warunki do uprawy roślin. Oto kilka z najważniejszych działań, które podejmują rolnicy Knorr z myślą o naszych zwierzęcych przyjaciołach:

Zakładanie "Hoteli dla pszczół", czyli uli między uprawami, by pomóc w zapylaniu

Tworzenie dobrych warunków dla czapli, bocianów oraz kaników zwyczajnych

Tworzenie stawów, by tworzyć nowe ekosystemy

Sprzyjanie rozkładaniu materii organicznej przez robaki,w celu wzbogacenia gleby

Zapewnienie siedlisk dla biedronek

Tworzenie domów dla jaszczurek, które zjadają szkodniki

Osiedlenie nietoperzy, które zjadają dokuczliwe ćmy obgryzające uprawy pomidorów