Skip to content
Knorr Fix Gołąbki Bez Zawijania

Knorr Fix Gołąbki Bez Zawijania

Zanim zaczniemy zwijać gołąbki, należy ugotować kapustę. Nie może być ona zbyt twarda, ani rozgotowana, tak aby gołąbki nie rozwinęły się w garnku podczas gotowania. Do ich przygotowania najlepiej używać jeszcze gorących liści kapusty. Niestety takimi liśćmi łatwo się poparzyć, a co gorsza przygotowanie całej potrawy wymaga czasu i umiejętności. Z pomocą przychodzi marka Knorr, która proponuje nowy sposób przygotowania tego popularnego w Polsce dania – Fix Knorr Danie na dziś Gołąbki bez zawijania. Wspaniały sposób, by łatwo i szybko przygotować pyszną potrawę, która smakiem nie odbiega od jej tradycyjnej wersji. W każdej torebce znajdziemy dokładny przepis jak krok po kroku przyrządzić gołąbki, a doskonale dobrane przyprawy nadadzą smak całemu daniu. Zamiast męczyć się z owijaniem farszu, kapustę szatkujemy i dodajemy ją do mięsa. Pozostaje tylko przygotować sos pomidorowy i czekać na „atak” domowników.

Lista składników

bułka tarta (60%) (mąka pszenna, drożdże, sól), cebula (14%), białko jaja kurzego, sól, skrobia, majeranek, zamiennik soli*, papryka (1,5%), pieprz czarny, hydrolizowane białko roślinne, tłuszcz palmowy, czosnek (0,8%), ekstrakt drożdżowy, kwas (kwas cytrynowy). *z naturalnej mineralnej soli potasowej.