Skip to content
Knorr Ulubione Smaki Sos Grzybowy

Knorr Ulubione Smaki Sos Grzybowy

Do dań mięsnych, makaronów, ziemniaków, ryżu – sosy suche Knorr z linii Domowe Smaki znakomicie wzbogacą smak wielu tradycyjnych polskich dań. Sos pieczarkowy i Sos grzybowy nadadzą im intensywny grzybowy smak i aromat, a dzięki sosom do pieczeni nasze mięsa nabiorą zupełnie nowego charakteru. Natomiast do pulpetów i gołąbków - znakomity Sos pomidorowy. Szybko, prosto, smacznie! Tradycyjny grzybowy smak uzyskasz, dodając Sos grzybowy Knorr, który stworzyłem, dobierając w odpowiednich proporcjach borowiki, maślaki i pieczarki - Piotr Murawski, szef kuchni Knorr.

Lista składników

skrobia modyfikowana, sól,maltodekstryna, tłuszcz palmowy, hydrolizowane białka roślinne, cebula* prażona (3.4%), aromaty (w tym pszenica, jęczmień), maślaki (2,9%), koncentrat soku z pieczarek (2,6%), borowiki (2,5%), cukier, syrop glukozowy, syrop cukru karmelizowanego, białka mleka, czosnek, pieprz, pietruszka korzeń, ekstrakt drożdżowy. * Z cebuli uprawianej w sposób zrównoważony.